22. februari 2024
Mijn kantoor is groeiende. Daarom kom ik graag in contact met ervaren zelfstandige juristen met passie voor het juridische vak en met goede soft skills. Je houdt van afwisseling, contact met mensen, je hebt een praktisch inslag en bent oplossingsgericht. Mijn praktijk richt zich op juridische advisering aan bisdommen en parochies bij o.a. verkoop en (ver)bouw van kerkelijk vastgoed, monumentenaanwijzingen, fusies van parochies en arbeidsgeschillen. Wat ik zoek is iemand die expertise inbrengt...
23. november 2023
De UBO, oftewel de Ultimate Beneficial Owners, oftewel de persoon die uiteindelijk belanghebbende is. Als ik het heb over de UBO moet er allereerst een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen de registratie van de UBO in het UBO register van de KvK én de opgave van de UBO bij financiële instellingen e.d. UBO register KvK Organisaties zijn verplicht hun UBO inschrijven in het UBO-register van de Kamer van Koophandel. Ook voor kerkgenootschappen geldt de inschrijfplicht, maar let op: deze...

12. april 2023
Waar moet je op letten als je als parochie werknemers al dan niet laat doorwerken of misschien zelf AOW- ers nieuw in dienst neemt? In deze vijfdelige serie leg ik uit wat er zo al bij komt kijken. Vandaag antwoord op de vraag welke arbeidsvoorwaarden gelden voor werknemers die de AOW leeftijd hebben bereikt.

02. maart 2023
Op het moment dat de AOW leeftijd van een werknemer in zicht komt, komt ook steeds vaker de vraag op of doorwerken na het bereiken van de AOW leeftijd tot de mogelijkheden behoort. Waar moet je op letten als je als parochie werknemers laat doorwerken of misschien zelf AOW- ers nieuw in dienst neemt? In deze vijfdelige serie leg ik uit wat er zo al bij komt kijken. In mijn vorige bericht heb ik uitgelegd hoe de arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de AOW leeftijd kan worden beëindigd....

De AOW leeftijd komt in zicht
27. januari 2023
Op het moment dat de AOW leeftijd van een werknemer in zicht komt, komt ook steeds vaker de vraag op of doorwerken na het bereiken van de AOW leeftijd tot de mogelijkheden behoort. Waar moet je op letten als je als parochie werknemers al dan niet laat doorwerken of misschien zelf AOW- ers nieuw in dienst neemt? In deze vijfdelige serie leg ik uit wat er zo al bij komt kijken. Vandaag antwoord op de vraag of en hoe de arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de AOW leeftijd eindigt.

De meest gemaakte fout bij dienstwoningen en hoe u dit kunt voorkomen
12. april 2021
De pastorie als dienstwoning Traditioneel wordt de pastorie - als dienstwoning - bewoond door een pastorale beroepskracht. Parochies hebben daarbij vaak het beeld dat de pastorale beroepskracht die woning verlaat op het moment dat hij/zij niet langer werkzaam is voor de parochie. Het gaat regelmatig mis op het moment dat de parochie vraagt om oplevering van de woning en de pastorale beroepskracht weigert te vertrekken. Het gaat in die discussies onder andere om de juridische vraag of wel sprake...

De 5 meest gemaakte fouten bij verhuur van de pastorie en hoe deze te voorkomen
29. januari 2021
Verhuur van de pastorie. Ieder parochiebestuur krijgt er vroeg of laat mee te maken. Vaak gaat het mis en gebeurt het dat u ongewild met een huurder opgescheept zit. En dat wilt u natuurlijk niet. Wat kunt u doen om veel gemaakte fouten bij verhuur van de pastorie te voorkomen?

14. januari 2020
Werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst, kunnen dat vanaf 1 februari 2020 uitsluitend doen van het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, door middel van e-herkenning (overige rechtsvormen) of DigiD (eenmanszaken).

15. december 2019
Zijn we net een beetje gewend aan de Wet Werk en Zekerheid die stapsgewijs sinds 2015 is ingevoerd, krijgen we nu weer te maken met nieuwe wijzigingen als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.Belangrijkste wijzigingen op een rij: 1. De ketenregeling wordt uitgebreid van 2 naar 3 jaar. 2. Vanaf dag 1 recht op een transitievergoeding. 3. Er wordt een nieuwe ontslaggrond ingevoerd. 4. Lagere WW premie voor werknemers met een vast contract. 5. Betere bescherming oproepkracht.

29. mei 2019
Het komt regelmatig voor dat parochies vergeten om de huurprijs jaarlijks te indexeren. De vraag komt dan op of het mogelijk is om deze vergeten indexering op een later moment alsnog mee te nemen.

Meer weergeven