12. april 2023
Waar moet je op letten als je als parochie werknemers al dan niet laat doorwerken of misschien zelf AOW- ers nieuw in dienst neemt? In deze vijfdelige serie leg ik uit wat er zo al bij komt kijken. Vandaag antwoord op de vraag welke arbeidsvoorwaarden gelden voor werknemers die de AOW leeftijd hebben bereikt.

02. maart 2023
Op het moment dat de AOW leeftijd van een werknemer in zicht komt, komt ook steeds vaker de vraag op of doorwerken na het bereiken van de AOW leeftijd tot de mogelijkheden behoort. Waar moet je op letten als je als parochie werknemers laat doorwerken of misschien zelf AOW- ers nieuw in dienst neemt? In deze vijfdelige serie leg ik uit wat er zo al bij komt kijken. In mijn vorige bericht heb ik uitgelegd hoe de arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de AOW leeftijd kan worden beëindigd....

De AOW leeftijd komt in zicht
27. januari 2023
Op het moment dat de AOW leeftijd van een werknemer in zicht komt, komt ook steeds vaker de vraag op of doorwerken na het bereiken van de AOW leeftijd tot de mogelijkheden behoort. Waar moet je op letten als je als parochie werknemers al dan niet laat doorwerken of misschien zelf AOW- ers nieuw in dienst neemt? In deze vijfdelige serie leg ik uit wat er zo al bij komt kijken. Vandaag antwoord op de vraag of en hoe de arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de AOW leeftijd eindigt.

De meest gemaakte fout bij dienstwoningen en hoe u dit kunt voorkomen
12. april 2021
De pastorie als dienstwoning Traditioneel wordt de pastorie - als dienstwoning - bewoond door een pastorale beroepskracht. Parochies hebben daarbij vaak het beeld dat de pastorale beroepskracht die woning verlaat op het moment dat hij/zij niet langer werkzaam is voor de parochie. Het gaat regelmatig mis op het moment dat de parochie vraagt om oplevering van de woning en de pastorale beroepskracht weigert te vertrekken. Het gaat in die discussies onder andere om de juridische vraag of wel sprake...

De 5 meest gemaakte fouten bij verhuur van de pastorie en hoe deze te voorkomen
29. januari 2021
Verhuur van de pastorie. Ieder parochiebestuur krijgt er vroeg of laat mee te maken. Vaak gaat het mis en gebeurt het dat u ongewild met een huurder opgescheept zit. En dat wilt u natuurlijk niet. Wat kunt u doen om veel gemaakte fouten bij verhuur van de pastorie te voorkomen?

14. januari 2020
Werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst, kunnen dat vanaf 1 februari 2020 uitsluitend doen van het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, door middel van e-herkenning (overige rechtsvormen) of DigiD (eenmanszaken).

15. december 2019
Zijn we net een beetje gewend aan de Wet Werk en Zekerheid die stapsgewijs sinds 2015 is ingevoerd, krijgen we nu weer te maken met nieuwe wijzigingen als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.Belangrijkste wijzigingen op een rij: 1. De ketenregeling wordt uitgebreid van 2 naar 3 jaar. 2. Vanaf dag 1 recht op een transitievergoeding. 3. Er wordt een nieuwe ontslaggrond ingevoerd. 4. Lagere WW premie voor werknemers met een vast contract. 5. Betere bescherming oproepkracht.

29. mei 2019
Het komt regelmatig voor dat parochies vergeten om de huurprijs jaarlijks te indexeren. De vraag komt dan op of het mogelijk is om deze vergeten indexering op een later moment alsnog mee te nemen.

25. april 2019
Parochies, PCI-en en overige kerkelijke rechtspersonen worden alsnog ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De reden hiervoor is dat op die manier tegemoet wordt gekomen aan de wensen van parochies, die bijvoorbeeld problemen ondervonden bij het aanvragen van een parkeervergunning of het afsluiten van een telefoonabonnement. Steeds meer bedrijven en instanties vragen namelijk om een KvK-nummer.

25. maart 2019
Btw komt in beeld als een organisatie wordt gekwalificeerd als btw-ondernemer. Je bent btw-ondernemer als je deelneemt aan het economisch verkeer. Het maakt daarbij niet uit of je een winstoogmerk hebt. Ook stichtingen en verenigingen kunnen btw-ondernemer zijn.

Meer weergeven

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van juridische ontwikkelingen en relevante informatie voor parochies, meld u dan hier aan.

* verplicht

NEEM CONTACT OP: 

TELEFOON: 0475 23 24 00

ADRES: Kapellerlaan 175 6045 AD Roermond

MAIL: info@maatjd.nl

Facebook en LinkedIn

KVK: 58225447

BTW: NL001924378B21

 

Portretfoto's: Michelle Belt van Studio Mies