Over MAÄT

MAÄT is groot en klein tegelijk. Groot qua kennis en ervaring, in vrijwel alle rechtsgebieden die relevant zijn voor parochies, bisdommen en andere katholieke organisaties. Klein genoeg om dicht bij u te staan, de katholieke wereld te kennen en snel te kunnen schakelen.

 

In de dagelijkse praktijk word ik ondersteund door mijn team. 

 

De naam MAÄT komt van de godin MAÄT, die het concept waarachtigheid, rechtvaardigheid en kosmische orde personifieert. In Europa leeft deze godin verder in de figuur van Vrouwe Justitia. MAÄT betekent op de eerste plaats ‘wat recht is’ en werd waarschijnlijk als naam gebruikt voor het werktuig waarmee handwerklui hun werk in goede banen lieten verlopen. 

De vrouw achter MAÄT

Ik ben Marieke Wijnbeld. Als jurist en sparringpartner help ik bestuurders van bisdommen en parochies om juridische uitdagingen in goede banen te leiden zodat zij met een gerust hart kunnen besturen. 

 

Ik ben opgegroeid in een katholiek nest. Ik ben zelf parochiebestuurder geweest en weet daardoor heel goed wat er speelt binnen bisdommen en parochies. Sinds 2007 zet in mijn kennis en ervaring bovendien in als jurist voor diverse bisdommen en parochies. 

 

Wat ik vaak terugkrijg van cliënten is dat ze het bijzonder waardevol vinden dat ik naast juridisch inhoudelijk kennis van het kerkelijk recht ook echte praktische ervaring heb als bestuurder binnen een kerkelijke organisatie, dat maakt dat ik echt dezelfde taal spreek waar er normaal toch vaak een bepaalde afstand is met een jurist. 

 

Mijn werkwijze wordt vaak omschreven als oplossingsgericht, laagdrempelig, deskundig en persoonlijk. Samenwerken met mij betekent dan ook dat u direct met mij in contact staat.  

 

Bent u benieuwd of voor uw parochie of uw bisdom juridisch alles goed geregeld is of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennis maken, neem dan gerust contact met mij op.  

 

 

 


Waarom werken met mij?

Ik

  • ben zelf parochiebestuurder geweest
  • doe zaken zonder harde onderhandeling of gerechtelijke procedures
  • ben oplossingsgericht
  • heb ook aandacht voor de mens en zijn emoties
  • heb korte lijnen met het bisdom en kan snel schakelen
  • heb kennis van de kerkelijke wereld en het kerkelijk beleid
  • weet wat er nodig is om een bisschoppelijke machtiging te verkrijgen
  • leg zaken uit in begrijpelijke niet-juridische taal
  • ben – last but not least - goedkoper dan de gemiddelde advocaat

Kennismaken? Vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.