Belangrijke wijziging: Parochies toch ingeschreven bij Kamer van Koophandel

Parochies, PCI-en en overige kerkelijke rechtspersonen worden alsnog ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De reden hiervoor is dat op die manier tegemoet wordt gekomen aan de wensen van parochies, die bijvoorbeeld problemen ondervonden bij het aanvragen van een parkeervergunning of het afsluiten van een telefoonabonnement. Steeds meer bedrijven en instanties vragen namelijk om een KvK-nummer.

 

De wet verandert niet. De uitzonderingspositie voor kerken blijft dus bestaan. Dat betekent dat kerken nog steeds niet verplicht zijn om zich in te schrijven, het mag echter wel.

 

De komende periode vindt een bulk-inschrijving plaats. Alle parochies, PCI-en en overige kerkelijke rechtspersonen worden aangemeld bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens stuurt de Kamer van Koophandel aan de parochies, PCI-en en overige kerkelijke rechtspersonen een brief met daarin het KvK-nummer.

 

Ik benadruk dat de natuurlijke personen niet worden ingeschreven. In het Handelsregister worden dus niet de namen van de parochiebestuurders opgenomen.

 

Was deze informatie nuttig voor je? Deel dit bericht dan gerust met je mede bestuursleden. Ik zou het leuk vinden als zij zich ook inschrijven voor deze nieuwsbrief.

 

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op via info@maatjd.nl

 

Foto van Markus Spiske on Unsplash

Reactie schrijven

Commentaren: 0